KONSEPTI

Moni arkipäiväinen kuulumisten vaihto tai informaation välitys on siirtynyt nykypäivänä livekohtaamisesta verkon ylitse, jonkun välineen kuten sähköpostin, blogin tai chatin, avulla tehtäväksi. Kuitenkaan ihmisen kolmiulotteisuutta, tuoksuja tai tuntoaistia ei voi vielä välineillä korvata. Esitys väittääkin, että livekohtaamista ei voi korvata eri mediumeilla.

Hakukone yhdistää improvisaation reaktioherkkyyden sekä hohtavat näyttöruudut. Se tuo päivittäin käyttämämme verkkopalveluiden raamit näyttämölle ja luo näin ajankohtaisen miljöön uudistaa esiintyjien ja yleisön välistä vuorovaikutussuhdetta improvisaatioesityksissä. Se varastaa verkkopalveluita kuten Google, Youtube, Spotify ja Wikipedia improvisaatiokohtausten rakenteiksi ja iloittelee sosiaalisen median käytöstavoilla. Tule katsomaan, taipuvatko meemit lavalle!


Yleisöllä on esityksessä tärkeä osa. Jokainen esitys on omanlaisensa riippuen siitä, minkälaisia sisältöjä sillä kertaa katsojat haluavat klikata, minkälainen musiikki heitä juuri sillä hetkellä innostaa tai kenen youtube-kanavaa halutaan seurata.

Hakukoneen demo-versio nähtiin toukokuussa 2012 Helsingin Kellariteatterissa. Osittain sama työryhmä tarjoilee nyt toukokuussa 2013 Tunturikadun vierailunäyttämöllä huippuunsa hiotun konseptin. Jotain sellaista, että sitä - tai sen  osia - voi jatkossakin käyttää kuka tahansa – ikään kuin avoimen lähdekoodin ohjelmistoja.

Esitys tuotetaan yhteistyössä HIT - Helsinki International Theatren kanssa.